maanantai 30. marraskuuta 2015

Porkkanakakku (pellillinen)


5 munaa
4 dl sokeria
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 tl kanelia
6 dl (3 isoa) hienoksi raastettua porkkanaa

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuore- tai sulatejuustoa
225 g tomusokeria
50 g pehmeää voita

Mantelirouhetta tai koristerakeita pinnalle

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää viimeiseksi raastettu porkkana.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Vatkaa kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä se jäähtynen pohjan päälle. Koristele mantelirouheella tai koristerakeilla. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä. Säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3