keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Mehevä omenapiirakka kauramuru päällisellä


Tämä ohjeen muistaakseni jostaki netistä löysin. Oikein hyvä ja mehevä piirakka. Tein itse tämän 24cm vuokaan vaikka ohjeessa oli 22 cm.

n 22-24 cm irtopohjavuoka

Taikina:

2 munaa
1,25 dl öljyä
1,25 dl mehua
3 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Päälle:

4 pientä omenaa
1,5 dl kaurahiutaleita
50 g sulaa rasvaa
0,5 dl sokeria
2 tl vamiljasokeria
1 tl kanelia

Mittaa taikinan aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. lado omenat paloina pohjan päälle. Sekoita kaurahiutaleiden rasva, sokerit ja kaneli. Ripottele kauraseos omenalohkojen päälle (kauraseoksen voi tehdä samassa kulhossa missä teit taikinan). Paista 180 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea eli noin 30-35 minuuttia.

Helppo mutakakku


Mutakakku on meillä suurta herkkua jota kyllä tulee harvemmin tehtyä. tämäkin meni noepaseti parempiin suihin. Namskis.

150 g voita/margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm.).
2. Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä. Sekoita sokeri rasvan joukkoon ja lisää munat.
3. Sekoita kuivataineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita sen verran että taikina on tasaista.
4. Levitä taikina vuokaan. Paistaa 200 asteessa alatasolla 15-20 min. Jätä kakku hieman taikinamaiseksi. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Lakritsipommi


Tämä kakun tein rakkaiden ystäviemme lapsen epävirallisiin nimijäisiin. (ristiäiset olivat erikseen sukulaisille). Ohjeen otin Kinuskikissalta,jouduin hiukan muuttelemaan,kun ei kaikkia aineksia kaupoista löytynyt. Lisäksi tuo lakritsi kiille kärsi matkalla (ei pysynyt paikallaan meni ryppyyn),joten peitin sen floravispillö ja lakun paloilla :D Hoksasin että ensi kerralla kiille kannattaa tehdä vasta paikanpäällä. kakku oli maukas,erilainen kuin yleensä ja sai hirveästi kehuja :) Tässä linkki Kinuskikissanohjeeseen: lakritsipommi. kirjoitan tähän päivitykseen ohjeen miten itse tein.


Pohja:

200 g domino keksejä
50 g margariinia/voita

Täyte:

228 g hopeatoffee karkkeja
3 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3½ dl Flora vispiä
½ dl vettä
turkinpippurirouhetta

Kiille:

3 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl (300g) lakritsikastiketta

Koristelu:

2 dl floravispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
 lakritsipaloja


Peitä halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella. Sulata voi kattilassa ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista hopeatoffee karkeista ja kuohukermasta laku kastike mielellään jo edellisenä päivänä. Kuori karkit papereistaan ja laita ne kuohukerman kanssa kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Annaolla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi löysäksi vaahdoksi. Vatkaa kylmä lakukastikekin vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita liivateseos lakuvaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoon kylmään veteen. Kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä liivatevesi lakrtistikastikkeen kanssa. Kaada täytteen päälle ja  hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennenvuoan irrottamista.

Vatka Flora vispi vaahdoksi,lisää vaniljakreemijauhetta. Purstoa tai levitä kakun pintaan ja koristele vielä laku paloilla.

Laku-sitruunakakku


Ostin kerran Creme bonjourin lakritsituorejuustoa ja mietin mihin sitä käytän. No löysin sitten Creme bonjourin sivuilta tämän kakun ohjeen. En vain tajunnut kuvaa ottaa ennen kuin kakusta puolet oli jo mennyt. Ja oli kyllä herkkua :)

175 g voita/margariinia
2 dl sokeria
1 sitruunan kuori
3 munaa
200 g Creme Bonjour lakritsituorejuustoa
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

margariinia ja korppujauhoja vuokaan

Kuumenna uuni 180 asteeseen. voitele ja korppujauhotanoin litran vetoinen vuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat vaahdon joukkoon yksitellen. Lisää tuorejuusto ja raastettu sitruunankuori. Vatkaa taikina tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinan sekaan. kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla n. 45-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä vuoassa ritilän päällä. Poista kakku vuoasta vasta sen jäähdyttyä.